Terugblik Scholing Uro-Oncologie

De Scholing Uro-Oncologie is weer succesvol afgerond! Het was de eerste keer via zes webinars welke van oktober 2021 tot en met maart 2022 plaatsvonden. In het begin was spannend of het allemaal goed zou werken en net zo goed zou overkomen als de fysieke scholingen.

 

Inhoud
Tijdens deze scholing kwamen alle anatomie, fysiologie en pathologie van de urologische tumoren uitgebreid aan bod. Ook seksualiteit bij urologische tumoren en begeleiding van de urologische patiënt zijn aan de orde geweest.

Feedback
Het onderwerp ‘De begeleiding van de urologische patiënt’ scoorde bij de laatste fysieke scholing een 9, nu echter een 7 doordat er veel minder interactie mogelijk was. Jaarlijks bespreken we de feedback en doen we er ook daadwerkelijk iets mee. De medische onderwerpen scoren altijd goed! En voor deze scholing kregen we als eindcijfer toch weer een mooie 8. Daar zijn we trots op!

Voor-en nadelen
Het  nadeel van een webinar ten opzichte van een fysieke scholing is duidelijk, er is minder interactie mogelijk. Tijdens het webinar konden er via de chat vragen gesteld worden, maar bij psychologische onderwerpen is het toch lastiger om op deze manier feeling met de groep te krijgen.
Het grote voordeel  van een webinar is dat er veel meer personen kunnen deelnemen. Zo waren er nu wel vier tot vijf keer meer deelnemers dan bij de laatste fysieke scholing. Bijna alle provincies waren vertegenwoordigd en het gemak van thuis een webinar volgen tegenover soms meerdere uren reistijd, is uiteraard een enorme pré.

Tot slot
We gaan ons bezinnen op een volgende uro-oncologische scholing. Op welke manier en op welke termijn. Omdat er nu veel deelnemers waren, slaan we mogelijk een seizoen over. Als er verpleegkundigen zijn die deze scholing willen volgen,  stuur dan een mail naar Anneke Meerkerk via a.meerkerk@rivas.nl. Bij genoeg belangstelling kunnen we overwegen de scholing toch eerder te laten plaatsvinden.

Deel dit bericht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates en startdatums van scholingen en cursussen

Meer nieuws om te lezen

Nieuws

Een frisse start!

 Pak de agenda er maar bij want op vrijdag 30 september dit jaar zal het Urologie Symposium eindelijk weer gaan plaatsvinden.De voorbereidingen zijn reeds in