Scholingen & Cursussen

Scholingen | Cursussen | Webinars | Symposium |

Wat past bij jou?

Ons aanbod omvat diverse thema's binnen het vakgebied urologie

Onze doelgroep zijn de urologie verpleegkundigen van de (poli) klinieken, verpleegkundigen vanuit de thuiszorg, operatieassistenten en verpleegkundig specialisten.

Alle scholingen en cursussen worden gegeven onder auspiciën van de Martin Britstra Stichting.

Wij organiseren met passie

Ons aanbod

Scholing Uro-Oncologie

Tijdens deze scholing komt alle urologische oncologie komt aan bod; de meest bekende tumoren zoals prostaat- en blaascarcinomen maar ook de nier-, testis- en peniscarcinomen.

Cursus OAB

Deze cursus geeft een overzicht van de (patho)fysiologie van de lagere urinewegen, afwijkingen/ disfunctie, overactieve blaas en neurogene overactiviteit van de detrusor gerelateerd aan neurofysiologische mechanismen.

Cursus Urineweginfecties

Tijdens deze cursus wordt geleerd wat de etiologie en prevalentie van urineweginfecties is

Cursus Prostaatkanker

Deze cursus biedt kennis over de pathologie van de blaas, over niet-spierinvasieve en spierinvasieve blaaskanker (NMIBC en MIBC)

Cursus Blaaskanker

Deze cursus biedt kennis over de pathologie van de blaas, over niet-spierinvasieve en spierinvasieve blaaskanker (NMIBC en MIBC)

Meerdere dagen

Scholing

Een scholing bestaat uit meerdere lesavonden waarbij er verschillende thema’s rond een bepaald onderwerp aan bod komen. We organiseren jaarlijks de Scholing Uro-Oncologie, waarvan de waardering na afloop altijd zeer goed is.

Kort en krachtig

Cursus

Een cursus is korter dan een scholing en de inhoud is specifieker.  Zo bieden we inmiddels de volgende thema’s aan: urineweginfecties, blaaskanker, prostaatkanker en overactieve-neurogene blaas.

Een hele dag

Urologie Symposium

Jaarlijks organiseren we het Urologie Symposium. Tijdens het symposium worden meerdere onderwerpen behandeld.